Wij zijn er voor je
Veelgestelde vragen
Bij onze praktijk staat de zorg voor de cliënt altijd centraal. Mocht blijken dat onze hulp niet volledig aansluit bij de behoeften, dan overleggen wij graag met betrokken partijen zoals huisartsen, ketenpartners en crisisdiensten. Samen zoeken we naar passende oplossingen of alternatieve zorg. Op deze manier zorgen we ervoor dat de cliënt altijd de best mogelijke ondersteuning krijgt, ook als doorverwijzing naar een andere vorm van hulp noodzakelijk is.
Om ervoor te zorgen dat wij de beste ondersteuning kunnen bieden, vragen wij je om te voldoen aan de onderstaande voorwaarden.
- Geen ernstig verstoorde realiteitstoetsing (schizofrenie of een andere psychotische stoornis).
- Geen vraag voor medicamenteuze behandeling.
- Geen acute bipolaire stoornis.
- Geen verslavingsproblematiek, waarbij de verslaving op de voorgrond staat (primair is).
- Geen sprake van een eetstoornis, waarbij het BMI onder de 18,5 is.
- De veiligheid van onze medewerkers, jezelf en je omgeving kan worden gewaarborgd.
- Geen acute suïcidaliteit of een hoge kans op suïcide.
- Geen acute crisissituaties.
Als je twijfelt of je aan deze voorwaarden voldoet, voel je dan vrij om je aan te melden. Wij zullen vervolgens een screening uitvoeren om te kijken hoe wij je het beste kunnen helpen.
Bij De Binnenwereld vinden we transparantie belangrijk. Daarom hebben we alle informatie over onze tarieven overzichtelijk voor je op een rij gezet.
Wij streven ernaar om je zo snel mogelijk te helpen. De verwachte wachttijd tot de intake kun je hier vinden.
We begrijpen dat wachten lastig kan zijn en doen ons uiterste best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden.
Als je vragen hebt of meer informatie wilt, neem gerust contact met ons op.
Hieronder volgt een overzicht van de Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) die doorgaans niet wordt vergoed vanuit de Zvw:
1. Geen DSM-5-diagnose
De basisverzekering vergoedt alleen GGZ-behandelingen die gebaseerd zijn op een officiële diagnose volgens de DSM-5. Dit betekent dat als er geen erkende psychiatrische diagnose wordt gesteld, de behandeling niet vergoed wordt, tenzij deze leiden tot een klinische depressie of angststoornis.
Voorbeelden van niet-vergoede zorg zijn:
- Relatieproblemen, zoals relatietherapie.
- Aanpassingsproblemen of rouwverwerking
- Burn-out
- Seksuele klachten
2.Zorg zonder verwijzing
Om in aanmerking te komen voor vergoeding van GGZ-zorg is een geldige verwijzing van de huisarts/bedrijfsarts of specialist nodig. Behandelingen zonder verwijzing worden niet vergoed.
Valt jouw zorg onder onverzekerde zorg en wil je toch een behandeling starten? De kosten van de behandeling zijn in dit geval voor eigen rekening. Mocht je dit willen, meld je dan aan middels het aanmeldformulier op onze website. Wij helpen je vervolgens graag verder.
Als je niet tevreden bent over onze diensten, laat het ons dan vooral weten. Praat er eerst over met je psycholoog.
We snappen dat dit soms lastig kan zijn. Voel je, je hier niet prettig bij? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van De Binnenwereld. Je kunt hem of haar bereiken via klachten@de-binnenwereld.nl. De klachtenfunctionaris kan bemiddelen in het vinden van een passende oplossing.
Mocht je daarna nog externe stappen willen ondernemen, mag dit altijd via de klachtenregeling van de LVVP. Meer informatie hierover vind je op de website van de LVVP: klachtenregeling volwassenen.
Klik HIER voor het kwaliteitsstatuut